Skip to content
De inschrijving voor Synchrofest Figuren Bootcamp 2024 is open!

Hoi! Ik ben Iris Pardieck, 29 jaar en oprichter van Synchrofest.

Zwemmen

Meer dan twintig jaar geleden begon ik met synchroonzwemmen als hobby. Al mijn hele leven ben ik lid bij De Dolfijn in Amsterdam en daar zwem ik met veel plezier (het is er ‘dol fijn’ ;)). In mijn tijd als zwemster heb ik met mijn team vele successen behaald. We zijn onder meer veel seizoenen Nederlands Kampioen geworden. Iets waar we samen met onze coaches heel hard voor gewerkt hebben en waar ik erg trots op ben!

Daarnaast heb ik als zwemmer ook heel veel toffe demo’s en workshops gegeven en ervaren hoe blij je niet-synchroonzwemmers met deze prachtige sport kan maken.

Coachen

Op mijn twintigste begon ook het zelf coachen te kriebelen. Ik vond het altijd al heel erg leuk om mensen dingen te leren. Met het coachen haal ik enorm veel voldoening uit het laten groeien van de zwemmers waar ik mee werk. Ik vind het zo ontzettend gaaf om te zien dat iemand eerst iets niet kan en vervolgens met jouw hulp wel. Ik geniet ervan dat deze fysieke groei mentaal veel kan opleveren.

Ook als coach bleek ik succesvol te zijn. Ik heb verschillende zwemmers naar een gouden medaille mogen coachen; het hoogtepunt hierin was voor mij het AGEI team dat na drie jaar coachen Nederlands Kampioen werd in 2019.

Coaching

Groeien

In 2020 had ik behoefte aan een nieuwe stap als coach. Ik wilde meer leren als coach om mijn zwemmers naar een nog hoger niveau te krijgen en meer te laten groeien. Omdat er al een tijdje geen bijscholingen meer georganiseerd werden besloot ik het heft in eigen handen te nemen: ik wilde leren van de beste coach in Nederland, onze bondscoach Esther Jaumá! Ook wilde ik bijscholingen voor andere coaches organiseren om hen mee te nemen in mijn eigen leerproces en dat is gelukt.

Ik heb al enorm veel van Esther en haar assistent-coach Rynske Keur geleerd en mooie ervaringen op Europese Kampioenschappen als teammanager opgedaan. Daarnaast heb ik een aantal succesvolle en vooral leerzame Synchrofest webinars georganiseerd.

Passie

Al die tijd combineerde ik synchroonzwemmen met school, studeren en werken. Wat ooit begon als een hobby is de laatste jaren uitgegroeid tot mijn passie. In 2023 hoop ik mijn promotieonderzoek te kunnen afronden en mijn hart te volgen: me volledig storten op het synchroonzwemmen.

Het is mijn droom om jouw leven mooier te maken met synchroonzwemmen. Om je te laten groeien als coach of zwemmer, of om je te laten ervaren hoe leuk synchroonzwemmen is met een demonstratie of workshop.

Back To Top